EVHUB pasjessyteem voor onderweg laden

Wil je een laadoplossing voor zowel klanten als personeel? Afhankelijk van de wensen kan er gekozen worden voor specifieke instellingen.

Onderweg laden met het EVHUB pasjessysteem

Laadpas voor openbaar laden

De openbare laadpas is zeer geschikt als u veel onderweg bent met een elektrische auto. Laadpassen voor openbare laadstations dienen wel geregistreerd te worden. De laadpas van EVHUB is een daarvoor geschikte pas. De laadpas is tevens geschikt voor alle laadpalen met EVHUB systeem.

Laadpas aanvragen?

Ieder persoon met een elektrische auto kan een EVHUB laadpas aanvragen. De laadpas kan zowel privé als op het bedrijf worden aangevraagd. Een werknemer kan ook een pas aanvragen onder eigen naam en de factuurgegevens van de organisatie gebruiken.

Back-office systeem

Alle gegevens direct online zichtbaar? Met dit back-office systeem kunt u onder andere transacties inzien, een kaart met openbare laadpalen bekijken, persoonlijke gegevens wijzigen, eigen oplaadpunten bedienen, status bekijken, oplaadtransacties inzien en facturen bekijken.

Stroomkosten declareren naar de zaak

Optie A - Laadstation zonder pasjessysteem

Stroomkosten declareren naar de zaak zonder pasjessysteem doet u doormiddel van het handmatig aflezen van de verbruiksmeter. Het verbruikt checkt u dan periodiek. Dit kunt u aflezen op dezelfde manier als een kWh-meter in de meterkast. De verbruikte stroom vermenigvuldigt u met het tarief wat u thuis voor stroom betaalt. Dit bedrag declareert u vervolgens op de zaak.

Optie B - Laadstation met pasjessysteem

Deze optie werkt met een online pasjessysteem. Voor deze optie hebt u dan ook een laadstation met pasjessysteem nodig. De eigenaar van de laadpas (werkgever) betaalt voor de afgenomen stroom. De gemaakte stroomkosten worden dan automatisch geregistreerd en verrekend.

Laadpas openbaar gebruik

Back-office systeem

In onderstaand artikel staan enkele belangrijke zaken omtrent het back-office systeem en laadpassen voor openbaar gebruik. Je leest er meer over de kosten en mogelijkheden.

Wie kan een laadpas aanvragen?

Iedereen die een elektrische auto heeft en/of openbaar wilt gaan laden, kan bij EVHUB een laadpas aanvragen. Deze laadpas kan aangevraagd worden voor verschillende doeleinden.

A) Elektrische rijder die de laadpas op een privé adres laat registreren.
B) Daarnaast kan een laadpas op het bedrijf aangevraagd worden.
C) Ook kan een werknemer van het bedrijf een laadpas aanvragen en deze laten registreren op eigen naam. Vervolgens komen de factuurgegevens op naam van het bedrijf. De verrekening is ook meteen geregeld op deze manier.

Wat kan ik als klant zien in het back-office systeem?

U kunt als klant zijnde met uw eigen gegevens inloggen in het back-office systeem. De functies kunt u bedienen door in te loggen op de volgende webpagina: https://evhub.evc-net.com/.

Het inlogscherm ziet er als volgt uit:

Zodra u bent ingelogd kunt u het volgende doen:

  • Transacties inzien
  • Map bekijken van alle oplaadpunten waar u kunt laden
  • Persoonlijke gegevens inzien en wijzigen
  • Eigen oplaadpunten bedienen en de status bekijken
  • Gefactureerd worden voor oplaadtransacties
  • Facturen inkijken

Hieronder is te zien welke pagina’s u kunt inzien, zodra u bent ingelogd. U kunt naast uw transacties bijvoorbeeld ook zien waarop de laadpas is geregistreerd en wat uw facturen zijn. Zie hier de beschikbare pagina’s in het back-office systeem:

Kosten en tarieven

Een laadpas is kosteloos aan te vragen bij evhub.nl. Als u slechts één laadpas aanvraagt, zonder de aanschaf van een laadpaal met pasjessysteem, dan betaald u verder geen aanmeldings- en/of abonnementskosten. De tarieven per kWh verschillen per laadpaal, u bent daardoor afhankelijk van het ingestelde tarief per (openbare) laadpaal. Eigenaren van een laadpaal zijn vrij in de keuze van het tarief waarop anderen op de laadpaal kunnen laden.

Abonnementskosten behoren enkel tot het back-office systeem in combinatie met een laadpaal met pasjessysteem.

Het verbruik wordt bijgehouden door het back-office systeem waarop uw laadpas is geregistreerd. U kunt van alle laadmomenten inzien waar en hoelang er geladen is. het totaal aantal kWh’s en de bijbehorende kosten in euro’s kunt u per maand en per week inzien in het ‘overzicht’ tabblad. Hieronder ziet u welke gegevens er van de laadtransactie worden bijgehouden:

De startdatum, de einddatum, de kaart, de locatie, het aantal kWh en de bijbehorende kosten worden weergegeven.

Zie hieronder een weergave van het totale overzicht, met meerdere laadtransacties.

Wanneer u de laadpaal verbonden heeft met de elektrische auto en u uw laadpas scanned op de laadpaal begint uw auto te laden. Zodra u de laadpas scanned wordt er geregistreerd dat u op locatie A, om tijd B aan het laden bent. Wanneer u de laadpas nogmaals scant, zal het laden stoppen en zal er in het back-office systeem worden weergegeven welk aantal kWh’s bij de betreffende laadmoment behoren.

De legenda, zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding, kunt u als volgt aflezen:

  • Geladen energie: Energie die u als klant laadt bij een laadpaal
  • Eigen energie geleverd: De energie die u laadpaal heeft geleverd aan gebruikers van uw laadpaal. heeft u enkel een laadpas, maar geen eigen laadpaal? Dan worden deze gegevens niet getoond in uw transactie overzicht.

Hieronder ziet u een overzicht per week gegroepeerd, waar ook eigen energie wordt geleverd en u een actueel overzicht ziet van de afgelopen 24 uur.

Betaling

Maandelijks betaalt u de kosten van het laden door middel van een automatische incasso (het afgeven van een machtiging voor een automatische incasso is niet verplicht) . U, als klant, krijgt ook maandelijks een factuur waarop het te ontvangen bedrag vermeld staat. De factuur krijgt u per e-mail toegestuurd.

Wanneer u een laadtransactie heeft afgerond, wordt het te betalen bedrag berekend. Het te betalen bedrag wordt berekend aan de hand van het tarief dat is ingesteld door de eigenaar van de laadpaal.

Hieronder ziet u 2 afbeeldingen met wat de door u gemaakte kosten zijn in een geselecteerde periode en wat u hoort te ontvangen over een bepaalde periode.

Tot slot ziet u hieronder een voorbeeld factuur.